Alonso snelste bij terugkeer

[photo1]Fernando Alonso is gisteren teruggekeerd bij het team van Renault. Gestoken in het raceoveral van het team gesponsord door het nederlandse ING en gewapend met een nieuw helmdesign noteerde de spanjaard meteen de snelste tijd in Jerez. Daarmee was hij iets sneller dan Pedro De La Rosa voor Mclaren en wereldkampioen en rivaal Kimi Raikkonen.

Verassend was de 4e tijd voor Williams testcoureur Nico Hulkenberg, de A1GP kampioen van vorig jaar liet daarmee Felipe Massa achter zich die de 5e tijd liet noteren. Heikki Kovalainen klokte de 6e tijd met de nieuwe Mclaren.

Bij Toro Rosso werd gereden met de update van de 2007 bolide dus met de hoge cockpitrand. Vettel bleef Bourdais nipt voor. Beide heren waren goed voor de 7e en 8e tijd.

Mark Webber kwam voor de laatste keer in actie met de Red Bull RB3 en klokte de 9e tijd. Vandaag test David Coulthard met de RB4. Een teleurstellende dag was het voor Kazuki Nakajima. Hij reed de 10e tijd en was daarmee flink langzamer dan Nico Hulkenberg.

Timo Glock kwam voor het eerst in actie voor zijn nieuwe team Toyota en mocht het gelijk proberen met de nieuwe bolide. Hij staat 11e op het lijstje van Dinsdag.

Giancarlo Fisichella reed met de Force India bolide de 12e tijd en Kobayashi reed voor Toyota de 13e en laatste tijd.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading