Alonso wint in Bahrein

[photo1]Wereldkampioen Fernando Alonso is sterk begonnen met het verdedigen van zijn wereldtitel, in de woestijn van Bahrein schreef de Spanjaard de eerste Grand-Prix van dit jaar op zijn naam. Michael Schumacher eindigde op 1,2 seconde als tweede en Kimi Raikkonen pakte een knappe derde plek. Voor Christijan Albers verliep de race minder goed, de Nederlander kwam niet van startpositie nadat de aandrijfas het begaf.

De start van de race verliep zonder grote problemen, Alonso maakte een goede start en kon Massa passeren en pakte de tweede plek. Heidfeld en Rosberg raakten elkaar en kwamen beide langs de baan, Rosberg moest de pitsstraat opzoeken om een nieuwe voorvleugel te laten monteren.

Meteen na de start raken beide Honda coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello stevig met elkaar in gevecht, meerdere keren passeren beide coureurs elkaar. Ondertussen schiet Raikkonen ook als een raket door het veld en komt in het middenveld achter Jacques Villeneuve terecht.

Massa spint plots bij het aanremmen van de 1e bocht en raakt Alonso net niet. De Braziliaan rijdt met beschadigde banden naar de pitsstraat, hier gaat het fout de rechterachterband komt niet los. Na Italiaanse paniek kan Massa na bijna 45 seconden de pitststraat verlaten, de kans op punten is echter verkeken.

Na de tweede serie pitstops wordt de race beslist. Schumacher moet eerder dit pits in dan Alonso waarna de Spanjaard enkele ronden alles geeft. Over de boordradio krijgt Alonso te horen dat dit de “winning laps” worden, het team krijgt gelijk. Na zijn pitstop kan Alonso Schumacher nipt voor blijven die vervolgens geen bedreiging kan vormen, Alonso wint de eerste Grand-Prix van dit jaar.

Raikkonen die slechts één keer een pitstop maakt finisht na een sterke race als derde voor Button en teamgenoot Montoya. Beide Williams coureurs Webber en Rosberg presteren sterk en halen een zesde en zevende plek. Vooral van Nico Rosberg is dit knap, hij maakt zijn debuut en haalt in de slotfase Cristian Klien in die nu slechts als achtste eindigt.

Volgende week vindt de volgende Grand-Prix plaats, die van Maleisië. Spanning lijkt verzekerd want de verschillen tussen Renault, Ferrari, McLaren, en Honda lijken uiterst klein te zijn.

GP Bahrein, race
1. F. Alonso Renault 1:29:46.206
2. M. Schumacher Ferrari + 1.246
3. K. Räikkönen McLaren + 19.360
4. J. Button Honda + 19.992
5. JP. Montoya McLaren + 37.048
6. M. Webber Williams + 41.932
7. N. Rosberg Williams + 1:03.043
8. C. Klien Red Bull + 1:06.771
9. F. Massa Ferrari + 1:09.907
10. D. Coulthard Red Bull + 1:15.541
11. V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso + 1:25.997
12. N. Heidfeld BMW + 1 ronden
13. S. Speed Scuderia Toro Rosso + 1 ronden
14. R. Schumacher Toyota + 1 ronden
15. R. Barrichello Honda + 1 ronden
16. J. Trulli Toyota + 1 ronden
17. T. Monteiro Midland F1 + 2 ronden
18. T. Sato Super Aguri + 4 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading