Alonso wint ook Grand-Prix van Bahrein

Fernando Alonso heeft na de Grand-Prix van Maleisië ook de Grand-Prix van Bahrein op zijn naam geschreven. Bij een temperatuur van 42 graden Celsius verzilverde de Renault coureur voor Jarno Trulli en Kimi Raikkonen zijn Pole-Position.

Alonso reed een foutloze wedstrijd, teamgenoot Fisichella moest al na twee ronden met aandrijvingsproblemen opgeven. Het debuut van de nieuwe Ferrari verliep niet geheel volgens plan. Schumacher leek het tempo van Alonso aanvankelijk goed te kunnen volgen maar moest al na elf ronden opgeven met versnellingsbakproblemen.

Barrichello kampte al het hele weekend met versnellingsbakproblemen. De Braziliaan die al als laatste moest starten kende in de race opnieuw problemen en kwam niet verder dan de negende plek, Ferrari behaald dit weekend dus geen WK-punten.

Jarno Trulli en Toyota presteerden opnieuw fantastisch. Trulli reed een foutloze race en pakte de tweede plek. Ralf Schumacher pakte de vierde plek. McLaren coureur Raikkonen werd derde. Pedro De La Rosa was de smaakmaker van de wedstrijd. De vervanger van Montoya leverde gevechten met Button, Heidfeld, Webber, en Barrichello. De Spanjaard zette niet alleen de snelste raceronde neer maar werd ook vijfde.

De Nederlander Christijan Albers kende een goede start. De Larenaar wist beide Jordan piloten te verschalken. In de eerste ronde knalde Albers echter al op de Red-Bull bolide van Coulthard. De Nederlander moest naar binnen om zijn voorvleugel te laten verwisselen. Albers reed vervolgens wel rondetijden die sneller waren dan teamgenoot Friesacher, de achterstand van 30 seconden die hij op liep door de extra pitstop kon echter niet meer worden goed gemaakt. Albers eindigde de race als dertiende en laatste.

GP Bahrein, race
1.F. Alonso Renault 1:29:18.531
2. J. Trulli Toyota + 13.409
3. K. Räikkönen McLaren + 32.063
4. R. Schumacher Toyota + 53.272
5. P. de la Rosa McLaren + 1:04.988
6. M. Webber Williams + 1:14.701
7. F. Massa Sauber + 1 ronden
8. D. Coulthard Red Bull + 1 ronden
9. R. Barrichello Ferrari + 1 ronden
10. T. Monteiro Jordan + 2 ronden
11. J. Villeneuve Sauber + 3 ronden
12. P. Friesacher Minardi + 3 ronden
13. C. Albers Minardi + 4 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading