Alonso wint ook in Australië

[photo1]Fernando Alonso heeft in een eneverende Grand-Prix van Australië zijn 10e overwinning uit zijn carierre gehaald. De Spanjaard was opnieuw oppermachtig en bleef Kimi Raikkonen en Ralf Schumacher voor.

De safety-car moest maar liefst 4 maal uitrukken. Al meteen na de start was het mis, Ferrari coureur Felipe Massa en Nico Rosberg raken elkaar in de eerste bocht en vallen beide uit. Trulli en Coulthard komen ook elkaar met in aanraking.

Nadat de eerste safet-car is vetrokken voert Alonso de druk op bij Jenson Button. Vlak na de eerste safety car gaat Cristian Klien er echter zeer hard af bij het aanremmen van een bocht, de brokstukken die op de baan verspreid liggen zorgen ervoor dat de safety-car opnieuw de baan moet opkomen.

Nadat de safety-car vertrekt haalt Alonso meteen Jenson Button in. Raikkonen volgt al snel en paseert de B.A.R coureur spectaculair, beide mannen raken elkaar zelfs even.

Michael Schumacher struggelt in het middenveld en wordt zelfs ingehaald door Scuderia Toro Rosso coureur Tonio Liuzzi. Inmiddels maken de eerste coureurs hun pitstop, thuisrijder Mark Webber blijft langer buiten en pakt de leiding. Lang kan de Australiër niet genieten van zijn leidende positie, de Williams Cosworth valt stil en Webber moet de strijd staken.

Inmiddels rijdt Alonso al 19 seconden voor Raikkonen. Enkel ronden laten moet de safety-car opnieuw de baan opkomen als Michael Schumacher bij opkomen van start/ finish de vangrail in klapt. De Duitser blijft ongedeerd maar moet de strijd na een zeer matig weekend staken.

Iedereen komt binnen, er is sprake van lichte paniek. Bij McLaren komen beide coureur tegelijk binnen en moet Montoya wachten op Raikkonen. Bij de herstart is het opnieuw Alonso die profiteert, hij trekt opnieuw meteen een gat. Vervolgens bouwt de Spanjaard zijn voorsprong naar eigen zeggen “relaxt” uit.

Nadat Liuzzi zijn auto afschrijft in de vangrail komt de safety-car voor de vierde maal naar buiten. Alonso houdt de leiding opnieuw terwijl Montoya bij het opkomen van de rechte stuk bijna van de baan gaat, zijn auto uit de vangrail haalt maar toch moet uitvallen omdat zijn auto stil valt.

Alonso wint voor Raikkonen en Ralf Schumacher. In de allerlaatste ronde blaast Jenson Button spectaculair zijn motor op, de Engelsman verspeelt zo een 5e plaats.

Alonso wint verdiend, de Spanjaard is op dit moment te kloppem man en reed in Australië de gehele race harder dan de wie dan ook.

GP Australië, race
1. F. Alonso Renault 1:34:27.870 10
2. K. Räikkönen McLaren + 1.829 8
3. R. Schumacher Toyota + 24.824 6
4. N. Heidfeld BMW + 31.032 5
5. G. Fisichella Renault + 38.421 4
6. J. Villeneuve BMW + 49.554 3
7. R. Barrichello Honda + 51.904 2
8. S. Speed Scuderia Toro Rosso + 53.817 1
9. D. Coulthard Red Bull + 53.983
10. J. Button Honda + 1 ronde
11. C. Albers Midland F1 + 2 ronden
12. T. Monteiro Midland F1 + 2 ronden
13. Y. Ide Super Aguri + 3 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading