Alonso wint spektakulstuk, Red Bull faalt

Fernando Alonso heeft in een spectaculaire race in Zuid Korea zeer goede zaken gedaan voor het kampioenschap. Alonso won terwijl beide Red Bull’s de finish niet haalden. Lewis Hamilton eindigde als tweede en doet ook nog volop mee in de titelstrijd. Voor Vettel en Button wordt het behalen van het wereldkampioenschap nu heel moeilijk.

Vrijwel de hele nacht voor de race regende het pijpenstelen op het nieuwe circuit van Yeongam. Het circuit, met asfalt dat pas slecht enkele dagen lag, was sowieso al spekglad. Na het uitstellen van de start werd na 10 minuten vier ronden achter de safety car afgelegd.

Het regende echter te hard waarna de coureurs meer dan één uur moesten wachten voordat er opnieuw achter de safety car werd begonnen. Na 13 ronden werd het circuit eindelijk droger en klaarde het wat op.

Sebastian Vettel liet er geen gras over groeien en ging er al een speer vandoor. Webber volgde maar maar maakte na enkele ronden een kapitale fout. De Australier kwam te hoog op de kerbstones waarna de Red Bull de muur in gleed. Rosberg kon Webber niet meer ontwijken en viel ook uit.

Webber gaf na de race toe dat het volledig zijn eigen fout was, misschien wel de duurste fout uit zijn loopbaan. Ondertussen kwam de safety car opnieuw naar buiten om de brokstukken op te ruimen.

Nadat Button en Buemi voor intermediate-banden gekozen mocht de safety-car opnieuw naar buiten komen. Buemi torpedeerde in een doldwaze actie Timo Glock. Beide coureurs vielen uit.

Het hele veld gingen naar binnen voor intermediates waarbij de pitstop van Alonso niet vlekkeloos verliep. Hamilton kon de Spanjaard hierdoor passeren in de pitsstraat. Na de herstart verremde Hamilton zich waarna Alonso opnieuw voorbij kwam.

Adrian Sutil was de hele race al snel maar was te enthousiast. De Duitser maakte teveel fouten. Sutil probeerde uiteindelijk Kobayashi voorbij te steken maar raakte daarbij de sterk rijdende Japanner en eindigde in de grindbak. Kobayashi kon door.

Sebastian Vettel leek op weg naar de zege, tot ronde 46. In deze rnonde begon de Renault-motor van de Red Bull plotseling te roken. Alonso kwam voorbij en Vettel moest zijn auto langs de kant zetten.

Met de invallende duisternis kwam Alonso als winnaar over de streep met Hamilton in zijn kielzog.Massa eindigde als derde voor Michael Schumacher.

Met nog twee Grand-Prix in Brazilië en Abu Dhabi is plotseling Fernando Alonso de favoriet. Zowel Hamilton, als Webber doen volop mee. Button en Vettel moeten eraan gaan denken om voor hun teamgenoten te gaan rijden.

Er is nog een maar voor Fernando Alonso, hij heeft geen verse motoren meer. Dit zou hem nog wel eens op kunnen breken. Kortom de titelstrijd is nog lang niet beslist!

GP Korea, race
1. Fernando Alonso Ferrari 2:48:20.810
2. Lewis Hamilton McLaren +14.999
3. Felipe Massa Ferrari +30.868
4. Michael Schumacher Mercedes Grand Prix +39.608
5. Robert Kubica Renault +47.734
6. Vitantonio Liuzzi Force India F1 +53.571
7. Rubens Barrichello Williams +1:09.257
8. Kamui Kobayashi Sauber +1:17.889
9. Nick Heidfeld Sauber +1:20.107
10. Nico Hulkenberg Williams +1:20.851
11. Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso +1:24.144
12. Jenson Button McLaren +1:29.939
13. Heikki Kovalainen Lotus F1 +1 Ronde
14. Bruno Senna HRT F1 Team +2 Ronden
15. Sakon Yamamoto HRT F1 Team +2 Ronden

Loading