Arrows bevestigd Bernoldi

Om 10 voor 5 vanmiddag maakte het Orange Arrows team bekend dat de Braziliaan Enrique Bernoldi dit seizoen opnieuw voor het Engelse team zal uitkomen. Over een tweede coureur maakte het team weinig bekend, Arrows liet alleen weten deze spoedig bekend te maken.

“Enrique heeft bewezen een snelle coureur te zijn, vooral in de kwalificatie waarbij hij 10x als snelste Arrows coureur op de grid stond” aldus teambaas Tom Walkinshaw. “Daarnaast hij ons laten zien een groeiend vertrouwen in de auto te hebben, tevens worden zijn race prestaties en kennis voor het afstellen van de bolide steeds beter. Ik denk dat we de rookie van vorig jaar moeten belonen en hem een goed pakket voor dit seizoen moeten aanbieden.”

Bernoldi maakte vorig seizoen zijn debuut in de Formule 1, de Braziliaan scoorde geen enkel punt maar bleef in de kwalificaties Jos Verstappen de baas. Bernoldi word gesteund door Red-Bull, het Zwitserse sportdrankje pompt jaarlijks vele miljoenen in de carrière van Bernoldi. Deze miljoenen zullen nu ongetwijfeld op de bankrekening van het Arrows team staan, dit zal waarschijnlijk de doorslag voor de keus voor Bernoldi gegeven hebben.

De Nederlander Jos Verstappen heeft een contract met Arrows voor het andere stoeltje, toch doen er zich de laatste tijd veel geruchten de ronde over een mogelijke komst van Heinz-Harald Frentzen. Volgens de Huub Rothengatter zit het wel goed met Verstappen en is het contract met Verstappen en Arrows inmiddels goedgekeurd door de FIA.

Loading