Arrows en Frentzen in de top 10

[photo1]Orange Arrows haalde eindelijk weer eens een top 10 positie in de kwalificatie. Pedro De La Rosa deed dit tijdens de kwalificatie voor de Grand-Prix van Italië in 2000 voor het laatst.

Heinz Harald Frentzen zette de 10e tijd neer, teamgenoot Enrique Bernoldi start morgen als 14e. De kwalificatie van Frentzen werd bijna geruïneerd toen Alex Yoong 11 minuten voor het einde voor een rode vlag situatie zorgde.

“Een tiende plaats is fantastisch voor het team, ik ben tevreden omdat de jongens vandaag fantastisch werkten.” Aldus Heinz Harald Frentzen. “De verbeteringen die we op Silverstone hebben gevonden hebben ons geholpen om de juiste weg te vinden. We hebben laten zien dat we hier met beide bolide competitief zijn. In de race zijn we nog sterker, dus ik ben hoopvol voor morgen.”

[photo2]”Nou ik had een goede dag” aldus Enrique Bernoldi. “De balans van de bolide was goed. De bolide had een klein beetje onderstuur, dit was echter geen groot probleem. De sessie verliep zoals gepland, en in elke run kon ik de bolide verbeteren. Dit is mijn beste kwalificatie uit mijn loopbaan tot nu toe, ik ben vol vertrouwen en kijk uit naar morgen.”

Technisch-directeur Mike Coughlan was ook zeer tevreden.
“Om de in de top 10 te komen moesten we een van de top 5 teams verslaan, ik moet eerlijk zeggen dat ik verbaasd ben dat dit een Sauber is geworden. We hebben het hele weekend laten zien competitief te zijn, onze coureurs deden het ook erg goed. De Bridgestone banden zien er erg goed uit voor morgen, ik ben dus erg optimistisch.”

Loading