Arrows in de schulden?

Volgens de Britse financiële krant de “Sunday Business” steekt Arrows diep in de schulden. Het team van Jos Verstappen zou maar liefst een schuld hebben van ruim 90 miljoen Dollar.

Volgens diverse Britse bronnen heeft Arrows al langere tijd problemen, de verkoop van de windtunnel in Bedford lijkt hier een indicatie van te zijn. In 2000 maakte het Arrows team ook al verlies, echter toen moest voor de Supertec motor worden betaald, dit jaar leverde Asiatech gratis motoren.

Het lijkt erg moeilijk te zijn om in het huidige financiële klimaat weer in in de zwarte cijfers te belanden. Daarbij komt nog eens dat teambaas Tom Walkinshaw een rechtszaak tegen Eurobet heeft aangespannen.

Eurobet tekende begin 2000 een tweejarig contract, eind 2000 stopte de sponsoring volgens Eurobet. In 2001 liet Walkinshaw de logo’s van Eurobet echter op de bolide staan, Walkinshaw meent nu dat Eurobet ook voor het tweede seizoen moet betalen. Eurobet is eigendom van Morgan Grenfell, Morgan Grenfell bezit ook 45% van de aandelen van Arrows.

De logo’s van Eurobet staan volgend seizoen niet meer op de bolide, tevens denkt Lost Boys een andere belangrijke sponsor erover na om zich terug te trekken.

Als Arrows de rechtszaak tegen Eurobet verliest komt het team nog veel dieper in de schulden te staan. Na Prost lijkt dus ook Arrows problemen te hebben.

Loading