Arrows in de verkoop

De grote man achter het drankje Red Bull, Dietrich Mateschitz, is van plan de Formule 1 renstal Arrows over te nemen. Het nieuwe team zou verder moeten gaan met twee Amerikaanse coureurs, zo zegt Mateschitz in het nieuwste nummer van het Oostenrijkse tijdschrift Format.

Red Bull is een van de co-sponsors van het huidige Arrows, Red-Bull behaalt 55% van zijn omzet in de Verenigde-Staten. Momenteel rijdt Jos Verstappen voor Arrows, samen met zijn Braziliaanse collega Enrique Bernoldi, die zelf door Red Bull gesponsord wordt. Voor hen zou volgens Mateschitz geen plaats meer zijn als Arrows daadwerkelijk zou overgaan in Red Bull. “Het moet het Red Bull All American Team worden”, legt hij uit.

Volgens de directeur moet het team Amerikaanse motoren krijgen, van General Motors of Ford, “en natuurlijk komen er ook Amerikaanse rijders.” Mateschitz is van plan daarvoor binnenkort een selectiewedstrijd te organiseren. Nu bezit de ontdekker van het oppeppende drankje nog een aandeel van 64 procent in het Zwitserse Formule 1 team van Sauber, maar dat verkoopt hij aan het einde van dit seizoen.

Mateschitz hoopt de meerderheidsaandelen te verkopen voor 36,3 miljoen euro. Volgens de Oostenrijker heeft Red Bull een optie op een meerderheidsaandeel in Arrows. Van die optie kan nog deze maand gebruikt worden gemaakt.

Verstappen “Dat zou best kunnen”, reageert Huub Rothengatter, manager van Verstappen. “Ik juich het initiatief ook toe. Deze geluiden had ik al eerder gehoord, Mateschitz wil graag de Amerikaanse markt op en Arrows was een van de beoogde kandidaten daarvoor. Verder weet ik niet hoe het precies zit, ik behartig de belangen van Jos, en met hem zit het goed. Hij heeft een contract, volgend jaar bij Arrows. Mocht Mateschitz Arrows nu al overnemen, dan behoort Jos simpel gesteld tot de inboedel.”

Verstappen is zeker van zijn stoel, stelt Rothengatter. “Dus maken wij ons geen zorgen. Mateschitz is een goede ondernemer, met verstand van zaken. Ik vind het een prima idee om de Amerikaanse markt op te gaan.” Overigens heeft Arrows in juli een contract voor twee seizoenen afgesloten met Ford, voor de levering van Ford Cosworth V10 motoren.

Loading