Arrows onder surseance

Arrows lijkt nog altijd niet bereidt de strijd tegen de ondergang te staken, het Britse team heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechter.

De accountants van PKF, die namens de rechter de zakelijk kant van het team zal leiden, hebben Philip Long en Brian Hamblin de leiding gegeven over de financiële zaken omtrent de renstal.

Nadat Arrows halverwege 2002 niet meer deelnam aan de races is er veel gebeurt. Een deal met Olivier Behring van German Grand Prix Racing, die met steun van Oosterse investeerders het team wilde overnemen, ketste af toen de FIA het team niet toeliet tot het Wereldkampioenschap Formule 1 in 2003.

Schuldeisers van de renstal proberen via de rechter wanhopig een deel van hun geld terug te krijgen, onder hen voormalig Arrows-coureurs Jos Verstappen en Heinz-Harald Frentzen.

PKF was ook betrokken bij het faillissement van het inmiddels ter ziele gegane Prost Grand Prix, nu is de stemming echter hoopvoller.

“Er is veel interesse in Arrows geweest,” meldt Philip Long. “Het merk geniet wereldwijde bekendheid met meer dan 25 jaar race ervaring en zal derhalve veel aandacht trekken.”

Loading