Arrows tevreden

[photo1]Het Orange Arrows team heeft na een moeilijk weekend toch een punt weten te behalen. Beide coureurs maakten een goede start en waren van plan een pitstop te maken. Maar zoals altijd kent het circuit van Monaco verrassingen.

Frentzen maakte een uitstekende pitstop, maar meteen na de pitstop kwam het team erachter dat benzineslang die door de FIA geleverd word niet werkte. Frentzen werd opnieuw de pits ingeroepen en moest opnieuw tanken.

De pitcrew van Arrows kende ook grote problemen bij de pitstop van de bolide van Enrique Bernoldi. De Arrows A23 van de Braziliaan was namelijk beschadigd nadat Felippe Massa hem van achteren had geraakt. De pitcrew moest de achterkant de bolide met spierballen optillen om de banden te kunnen verwisselen. Tot overmaat van ramp moest Bernoldi ook nog de pits inkomen voor een “drive through penalty” nadat hij de chicane bij het uitkomen van de tunnel gemist had.

“Ik ben heel erg blij met het resultaat” aldus Heinz Harald Frentzen. “Zoals ik al zei in Spanje waar we ook een punt behaalden hadden we een grotere druk op onze schouders om nog meer punten te behalen, een juiste druk. Dit punt zal deze druk opnieuw aanwakkeren waardoor we extra gemotiveerd zullen zijn. Vanmorgen hebben de voorwielophanging wat verandert, dit pakte goed uit, dit kun je zeker zien als je de tijden van de warm-up bekijkt (Frentzen was de snelste man red.). Het was een leuke race, ik had een leuk duel met Rubens Barrichello, maar ik had hem toch nooit laten passeren!”

Het Orange Arrows team test dinsdag en woensdag op Silverstone, Bernoldi zal de Arrows A23 op beide dagen onder handen nemen.

Loading