Arrows uit de problemen?

[photo1]Tom Walkinshaw zegt dat hij eindelijk een goede financiële toekomst heeft voor zijn team. Dit nieuws komt na weken van geruchten dat Arrows een serieus geldtekort heeft. Ook was het nog maar de vraag of het team het eind van het seizoen zou halen.

Het huidige financiële klimaat maakt het leven van de kleinere achterhoede teams zeer moeilijk. Paul Stoddart heeft zelfs toegegeven dat hij het seizoen niet zal halen als hij zijn geld niet krijgt van de FIA. Dit geld wordt opgehouden door Phoenix Grand-prix waar Walkinshaw ook wat in de melk te brokkelen heeft.

Walkinshaw zegt dat hij nieuwe investeerders heeft gevonden die een aandeel Arrows hebben gekocht. Oud teambaas van BAR, Craig Pollock, word in verband gebracht met de geruchten hoewel dit onbevestigd is. Ook zegt Walkinshaw dat hij een grote nieuwe sponsor aan de haak heeft geslagen. Arrows is aan het eind van zijn driejarige contract met Orange en het is zeer waarschijnlijk dat Orange volgend jaar naar de Rally-serie overstapt. Walkinshaw wil niet zeggen wie de nieuwe sponsor is.

Bernie Ecclestone heeft eerder gezegd dat Arrows en Minardi in de problemen zitten. “Ik denk niet dat deze uitspraak de teams in het middenveld erg veel goeds hebben gedaan” aldus Walkinshaw in het Britse magazine Autosport. “Ze zijn onverantwoordelijk”.

“Geen enkel team in het middenveld heeft veel sponsors. Als je het aan een teambaas vraagt dan zullen ze allemaal zeggen dat het niet makkelijk is om nu sponsors te vinden. Ik denk niet dat het beter gaat tot al het gedoe met kirch is opgelost.”

Loading