ART naar de F1?

ART Grand Prix heeft een inschrijving ingediend voor het seizoen 2011 van de Formule 1. De FIA zal voor 1 julli haar beslissing moeten bekend maken.

In de afgelopen dagen gingen degeruchten over een inschrijving van ART voor het volgend F1 seizoen rond. Nicolas Todt en Frederic Vasseur, managers van het Franse team hebben dat bevestigd.

“Ja, we hebben besloten om een inschrijving te doen om te kunnen racen in de F1 volgend jaar “, zei Vasseur op AUTOhebdo.fr. “Het verzoek moet worden ingediend vóór 15 april en de FIA moet haar antwoord geven voor 1 juli. We hebben een map vol met technische gegevens en financiele gegevens aan de FIA gegeven. ”

Wat betreft de motor, niets is nog besloten, maar zei Vasseur wij hebben met goede banden met Renault, zijn partner in de GP2.

Frederic Vasseur vertelde tevens dat het project niet eerder openbaar is gemaakt om geen andere programma’s van de ploeg in het begin van het seizoen in de F3, GP2 en GP3 in gevaar brengen.

ART zal worden concurreren met Durango, Stefan GP en Epsilon Euskadi. En nog andere projecten, met name uit de Verenigde Staten.

(DO)