Asiatech werkt hard

[photo1]Asiatech werkt hard aan zijn nieuwe motor. De motorenleverancier van Minardi kwam aan het begin van dit seizoen met een nieuwe motor op de proppen.

Tijdens zijn eerste Grand-Prix wist de nieuwe Asiatech meteen 2 punten te scoren. Bij Asiatech weet men inmiddels ook dat dit dankzij een grote dosis geluk was, daarom werkt men in de fabriek in Frankrijk hard om de motor te verbeteren.

Momenteel is Asiatech bezig om de motor te verfijnen, de motor wordt dankzij de data die bij de Australische Grand-Prix verzameld werd verbeterd. De motor is inmiddels beter afgesteld, dit betekend dat Minardi in Maleisië een sterkere motor ter beschikking heeft.

Asiatech heeft inmiddels 220 mensen in dienst, daarmee kan Asiatech zich tot de grotere in de Formule 1 rekenen.

Asiatech tekende in December vorig jaar een 2 jarig contract met Minardi. Minardi en Asiatech zijn beide uiterst tevreden, daarom wordt de samenwerking ook volgend seizoen voortgezet.

Asiatech levert de motoren en de bijhorende smeermiddelen en benzine gratis aan Minardi. Asiatech heeft een exclusief contract met Minardi, dit betekend dat Asiatech de komende 2 jaar niet aan andere teams zal leveren.

Loading