Autosport award voor Alonso, Button, en Renault

Afgelopen weekend zijn in Londen de jaarlijkse awards uitgereikt door het magazine Autosport. In de categorie Formule 1 vielen Fernando Alonso, Jenson Button, en Renault in de prijzen.

Fernando Alonso won de award voor beste internationale coureur. De Spanjaard die dit jaar zijn tweede wereldtitel won was niet aanwezig om zijn award in ontvangst te nemen.

Jenson Button was de beste Britse coureur van het jaar. De Honda coureur won dit jaar in Hongarije zijn eerste Grand-Prix. Button ontving zijn prijs uit handen van de voormalige Formule 1 coureur Martin Brundle en Damon Hill.

De Renault R26 werd gekroond tot beste bolide van 2006. De hoofdontwerpers van de bolide mochten de prijs in ontvangst nemen. De Nederlandse aërodynamica specialist Dino Toso was ook aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen.

Het autosport talent van 2006 werd Lewis Hamilton. De kersverse McLaren coureur kreeg de prijs uit handen van Eddie Jordan en Jean Alesi. Hamilton werd geroemd omdat hij het GP2 kampioenschap won.
“Het GP2 is erg mooie klasse”, aldus Hamilton. “De auto’s zijn snel en geavanceerd. Zonder GP2 was ik nu nog niet zover gekomen. Formule 1 zal een nieuwe uitdaging worden. Ik heb nog 4 maanden om te leren. Dat ik teamgenoot word van Fernando Alonso zal een grote uitdaging worden. Aan de andere kant neemt hij wel veel ervaring naar het team mee en kan ik veel van hem leren.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading