Barrichello haalt uit naar BrawnGP

Rubens Barrichello stapte vanmiddag na de race furieus uit zijn auto.

Barrichello leidde de race tot de 20e ronde maar verloor de leiding door een extra pitstop en een probleem bij het bijtanken.
“Het was een goede show van het team vandaag om te laten zien hoe je een race verliest”, zo vertelde Barrichello. “Ik ben vreselijk teleurgesteld met hoe de zaken zijn verlopen. Ik heb alles gedaan wat ik moest doen, ik ging als eerste de 1e bocht in, zij hebben mij vervolgens de race laten verliezen.”

“Als het echt zo gaat verliezen we beide kampioenschappen. Ik vind het jammer voor mezelf en het team. Om eerlijk te zijn, ik heb geen zin om terug te gaan naar het team. Ze hebben waarschijnlijk weer een blabla-verhaal. Ik wil met niemand van het team praten, ik wil het niet horen.”

Frank Williams en Eddie Jordan lieten op de BBC weten dat Barrichello met deze uitspraak een grote fout maakt. De teambaas van Barrichello nuanceerde de uitspraken echter:
“Dit zijn duidelijk de woorden van een coureur die zeer ambitieus is en net na de race uit zijn auto is gestapt. Hij kende nog niet alle details. We konden vandaag niet winnen, we waren simpel weg niet snel genoeg. Barrichello heeft dit begrepen heeft nadat hij met ons heeft gesproken.”

Loading