Barrichello wil geen tweede viool spelen

Rubens Barrichello zal vanmiddag wellicht flashbacks naar vroeger tijden hebben gehad. Toen, in zijn Ferrari dagen, was Rubens overduidelijk de man die de tweede viool bespeelde. Vandaag leek het er eventjes weer op. De beide Brawn wagens gingen vandaag weg op een driestop strategie. Gedurende de race werd die taktiek echter aangepast naar een tweestopper voor Jenson Button, terwijl Barrichello toch echt drie keer nieuwe banden mocht gaan halen. Het resultaat is bekend. De tactiek werkte in het voordeel van de Brit, die de race dan ook glansrijk won voor zijn teamgenoot.

“Ik hoop het niet”, mompelde Barrichello toen hem gevraagd werd of Button wordt voorgetrokken door het team. “Dat heb ik al eens eerder meegemaakt en daar heb ik geen zin meer in.” Ross Brawn en Nick Fry stelden beiden duidelijk dat de strategie voor Button werd aangepast om te voorkomen dat de WK-leider in druk verkeer terecht zou komen. Button bevestigde die lezing en zei voorts dat deze verhalen totaal niet leven in het team. Rubens meldde tussen neus en lippen door nog wel dat hij het team hierover vragen gaat stellen tijdens de debrief.

In diens gezamelijke Ferrari tijd, moest Rubens Barrichello herhaaldelijk openlijk aan de kant van Ross Brawn, zodat kopman Michael Schumacher er langs kon. De Braziliaan heeft zijn frustraties over die tijd vaak genoeg openbaar gemaakt. Hij vind dat hij destijds nooit een eerlijke kans heeft gekregen van de teamleiding om het gevecht aan te gaan met Schumacher. Nu dreigen er wellicht nieuwe frustraties…