Barrichello wint Grand Prix van Europa

Rubens Barrichello heeft de Grand Prix van Europa op zijn naam geschreven. De Braziliaan passeerde Lewis Hamilton na een fout tijdens de tweede pitstop van de Brit.

Hamilton startte van Pole Position en ging lange tijd aan de leiding, en er leek voor de man van McLaren geen vuiltje aan de lucht. De situatie veranderde echter volledig toen er geen nieuwe banden klaar bleken te staan tijdens een pitstop.

Barrichello profiteerde en passeerde de jonge Engelsman om zijn eerste race in vijf jaar te winnen.

Hamilton hield de schade nog wel enigszins beperkt en kwam als tweede binnen, zo’n twee seconden achter de winnaar. De Fin Kimi Räikkönen vervolledigde het podium, voor landgenoot Kovalainen en Rosberg. De leider in het kampioenschap, Jenson Button, moest het met een zevende plaats doen achter Fernando Alonso.

Jenson Button behoudt zijn leiding in het kampioenschap, terwijl stalgenoot Barichello naar plaats twee klimt. Mark Webber, negende in Valencia, staat nu derde in het klassement.

Van de 20 coureurs gingen er uiteindelijk 18 over de finish. Sebastian Buemi kwam al vroeg in de problemen en ook Sebastian Vettel haalde de eindstreep niet.

Van de twee nieuwkomers zette Romain Grosjean het beste resultaat neer; een 15e plaats. Luca Badoer finishte als 17e, nog voor de Japanner Kazuki Nakajima.