BAT verlaat Formule1

[photo1]British American Tabacco heeft vandaag aangekondigd dat ze na afloop van dit jaar niet meer in de Formule 1 actief zullen zijn. BAT sponsorde onder de naam Lucky Strike 8 jaar lang het team van Honda (voormalig BAR)

“We zijn zeer trots op wat het team heeft bereikt in de jaren en we wensen ze veel succes in de toekomst. Maar onze tijd hier zit erop. ” zei Jimmi Rembiszewski de marketing directeur van BAT.

BAT stapte eind 1997 de Formule 1 in samen met Craig Pollock. Samen kochten ze het team van Tyrell op en doopten het begin 1999 om tot British American Racing. Het team kwam nog in opspraak door beide wagens in verschillende kleuren (1 wagen in Lucky Strike kleuren en 1 wagen in 555 kleuren) te spuiten. Daar was de FIA het echter niet mee eens en zo werden beide livery’s gecombineerd op 1 auto. Eind 2005 besloot Honda BAR over te nemen. Sinds dit jaar mogen er tijdens de europese races geen tabaksreclame meer worden gevoerd waardoor de logo’s van de fabrikanten 3 kwart van het seizoen niet zijn te zien op de wagens.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading