BCN wil ook Formule 1 in

[photo1]Naast het Formule 3000 team van Arden Racing wil ook het team BCN de Formule 1 in. BCN, dat eigendom is van Enrique Scalabroni, wil in 2006 de overstap van Formule 3000 naar Formule 1 maken.

Enrique Scalabroni flirt al langer met de Formule 1. De Italiaan was onlangs nog nauw betrokken bij het Formule 1 project van Asiatech. Daarvoor probeerde hij al via de teams van Durango en Il Barone Rampanté de Formule 1 in te komen.

Bij Asiatech probeerde Scalabroni een eigen stal op te zetten. In 2001 werd er tijdens een persconferentie zelfs een heus windtunnelmodel gepresteerd. Enkele maanden later blies Asiatech het gehele project vanwege financiële problemen af.

Vervolgens zette Scalabroni in 2003 de Formule 3000 renstal van BCN op. Tijdens de Grand-Prix van Europa behaalde het team met Enrico Toccacelo zijn eerste zege. Nu worden de vizieren op de Formule 1 gericht.

“We zijn al aan een studie voor de Formule 1 begonnen”, aldus Enrico Toccacelo. “Dankzij de nieuwe voorstellen van de Formule 1 die in 2006 van kracht zullen worden is het voor ons haalbaar en erg interessant om de overstap te maken.”

Loading