Belangrijk seizoen voor Max Verstappen

Wanneer dit raceseizoen precies aanvangt, is nog niet helemaal zeker, maar het wordt in ieder geval een belangrijk seizoen voor Max Verstappen. Het is namelijk zijn laatste kans om jongste wereldkampioen aller tijden te worden. Hij heeft al een paar vermeldingen op zijn naam staan, maar het zou mooi zijn als dit record er nog bij komt.

Het beste jaar voor Max

Afgelopen seizoen was het vijfde jaar voor Max Verstappen in de Formule 1. Het was ook gelijk zijn beste jaar waarin hij eindigde als derde. Hij behaalde meer overwinningen dan ooit en ook zijn puntenaantal was hoger dan ooit. Al met al geen slecht jaar dus, maar het kan nog beter. Bijvoorbeeld die felbegeerde wereldtitel, die de laatste jaren alsmaar naar Hamilton gaat, iemand die natuurlijk ook een uitstekende coureur is.

De jongste wereldkampioen

Toch is het voor Max dit jaar extra belangrijk om die titel in de wacht te slepen. Als dit gebeurt heeft hij er weer een persoonlijk record bij. Dan wordt hij namelijk de jongste wereldkampioen aller tijden in de koningsklasse van de autosport. Hij was eerder de jongste winnaar van een Grand Prix, dit gebeurde namelijk toen hij 18 jaar en 228 dagen oud was. Daarbij was hij ook de jongste deelnemer ooit aan een Formule 1, hij was toen namelijk 17 jaar en 166 dagen oud. En hier houdt het niet op; hij was namelijk ook de jongste coureur die ooit punten haalde, de jongste coureur met de snelste ronde en de jongste die aan kop reed tijdens een race. Toen hij als jongste op het podium kwam, mocht hij officieel nog niet eens van de champagne drinken.

Sebastian Vettel

Op dit moment is de jongste Formule 1 wereldkampioen Sebastian Vettel. Hij behaalde zijn eerste kampioenschap toen hij 23 jaar en 134 dagen oud was. Dit gebeurde in 2010. Max Verstappen is nu 22 jaar, hij is geboren op 30 september 1997. Hij moet dus in seizoen 2020 die wereldtitel pakken om Sebastian Vettel van de troon af te stoten. Voor iemand die in zoveel dingen de jongste en de beste was, is dit een doel dat hij graag wil bereiken. Hij heeft waarschijnlijk ook de capaciteiten ervoor, maar de concurrentie is ook niet mis. Max heeft talent, een goede auto en briljante inhaalacties dus daar ligt het niet aan. Alles moet gewoon kloppen en dan maakt hij zeker een kans op de wereldtitel.

Vreemde start

Hoe het seizoen precies gaat verlopen is nog onduidelijk. Door het coronavirus verloopt alles anders dan normaal. Er zijn al meerdere races afgelast en uitgesteld en niemand weet nog hoe lang dit duurt. Laten we hopen dat Max zijn kans krijgt om de wereldtitel binnen te slepen en dat de eerste Grand Prix snel plaatsvindt. Tot die tijd richten we ons maar even op andere belangrijke zaken, zoals onze gezondheid, de economie, de administratie bijwerken, energieprijzen vergelijken, huishoudelijke klusjes, anderen helpen en je voorbereiden op het moment dat het normale leven weer kan beginnen.

Loading