BMW Sauber blijft ontwikkelen

Hoewel BMW aan het van dit jaar de stekker uit het BMW Sauber F1 team trekt worden de ontwikkelingen aan de auto niet stop gezet. Volgens teambaas Mario Theissen gaan de ontwikkelingen gewoon door om het team zo interessant mogelijk te maken voor de verkoop.

“Het is nu voor het team belangrijker dan ooit om te presteren”, aldus Theissen. “Hoe beter de prestaties hoe interessanter wij zijn voor een koper. We moeten niet bij de pakken neer gaan zitten. Natuurlijk is het een teleurstelling dat BMW zich terug trekt maar we moeten laten zien dat de matige prestaties van de laatste maanden een uitzondering is geweest.”

Ondanks dat de FIA de herinschrijving voor de positie van BMW Sauber F1 team voor volgend jaar heeft heropent praten Mario Theissen en Peter Sauber volgens eigen zeggen nog met diverse partijen die interesse hebben in een overname.

Een van deze partijen zou de nationale oliemaatschappij van Maleisie zijn, Petronas. Petronas is al jarenlang sponsor van BMW Sauber. Zowel Sauber als Theissen willen de interesse van Petronas niet bevestigen.

Mocht het team niet worden overgenomen dan dreigt er ontslag voor enkele honderden medewerkers van het team in Duitsland en Zwitserland.