BMW Sauber en Heidfeld dit weekend op oude Nurburgring

[photo1]Nick Heidfeld zal aanstaande zaterdag in de BMW Sauber F1 bolide een ronde rijden over de oude legendarische Nurburgring. Dit circuit dat 22 kilometer lang is en de bijnaam “de groene hel” draagt werd tot 1976 als Formule 1 circuit gebruikt.

Niki Lauda verloor in 1976 bijna het leven op het circuit. Tegenwoordig wordt de oude Nurburgring niet meer als racecircuit gebruikt.

Heidfeld zal dit weekend als stunt een rondje rijden op de oude Nurburgring. De BMW Sauber F1 bolide is daarvoor aangepast, onder andere door de rijhoogte te verhogen.

Verwacht wordt dat Heidfeld op het circuit toch een topsnelheid van meer dan 300 kilometer per uur zal bereiken. Door de beroemde bochten Nordschleiffe en Karrussell zal de Duitser overigens niet rijden, deze bochten zouden niet veilig genoeg zijn voor de huidige Formule 1 auto’s.

Heidfeld liet overigens weten het jammer te vinden dat Bridgestone de auto zal voorzien van “demonstratie banden”. Deze Bridgestone demonstratie banden zijn aanzienlijk langzamer dan de banden die doorgaans tijdens de Grand-Prix worden gebruikt.

Het evenement mag op veel belangstelling rekenen in Duitsland. Zaterdag worden meer dan 30.000 toeschouwers verwacht.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading