BMW Sauber gaat KERS testen

[photo1]Het BMW Sauber F1 team zal na Honda het tweede Formule 1 team worden wat met KERS gaat testen. KERS, een systeem dat energie dat vrijkomt bij het remmen opvangt en omzet in bruikbare energie, wordt vanaf volgend jaar toegestaan in de Formule 1.

BMW Sauber zal het systeem deze maand op het circuit van Mirimas in het zuiden van Frankrijk, en op het circuit van Jerez in Spanje, testen.

Ferrari en McLaren zullen op zijn vroegst pas in september met KERS testen. Renault wil wachten tot volgend jaar.

Aan het KERS-systeem zitten nogal wat haken en ogen. Het systeem is peperduur en technologisch uiterst ingewikkeld. Daarnaast brengt de technologie nogal wat extra kilogrammen in gewicht met zich mee, het is daarom nog maar de vraag of een KERS-systeem echt voordeel biedt.

Volgens Toyota is de KERS-technologie, die moet zorgen voor een groenere automobielindustrie, zelfs al achterhaalt. Toyota zou in enkele van haar productiewagens al modernere technologie hebben verwerkt.

De FIA is nog altijd voorstander van het systeem, de Automobiel federatie verwacht dat de technologie door middel van de Formule 1 snel zal worden door ontwikkelt waardoor spoedig wel een significant voordeel door middel van KERS kan worden behaald.

Loading