BMW Sauber gaat voor wereldtitel

[photo1]BMW Sauber F1 draait er geen doekjes om, het team wil volgend jaar om de wereldtitel strijden. Teambaas Mario Theissen zegt zich niet op zijn gemak te voelen met dit ambitieuze plan.

“Ik voel me er niet echt bij op mijn gemak”, aldus Theissen. “Maar het is natuurlijk ook mijn doel. De Formule 1 is nu eenmaal geen makkelijke wereld.”

Tot op heden heeft BMW Sauber al haar doelstellingen nog gehaald. In 2006 wilde het team punten scoren, in 2007 het podium beklimmen, en dit jaar voor eerst een Grand-Prix winnen.

“Het klopt dat we al onze doelstellingen nog gehaald hebben”, zo vervolgd Theissen. “We hadden dit jaar niet de snelste auto maar het gaat om het gehele plaatje. Vorig jaar hadden we betrouwbaarheidsproblemen, die hadden we dit jaar niet.”

De verwachtingen bij BMW Sauber zijn hoog gespannen. Het Duits/ Zwitserse team lijkt al enige goede vorderingen met het nieuwe KERS-systeem te maken, daarnaast testte het team als één van de weinige al uitgebreid met een aangepaste auto met het oog op volgend jaar.

PG