“BMW vraagt teveel voor Formule 1 – team”

BMW Sauber F1 oprichter Peter Sauber heeft in de Zwitsere krant Blick laten weten dat een redding van het Formule 1- team op dit moment niet mogelijk is omdat BMW teveel vraagt voor het team. BMW zal de Formule 1 aan het einde van dit jaar verlaten.

Sauber heeft afgelopen week met BMW Sauber F1 teambaas Mario Theissen diverse gesprekken gevoerd met de top van BMW. Sauber en Theissen zouden volgens diverse bronnen het team samen over willen nemen zoals dat vorig jaar ook met Honda F1 gebeurde door Ross Brawn.

“De eisen van BMW zijn op dit moment gewoon te hoog”, aldus Peter Sauber. “Maar we gaan door, het team praat met diverse mogelijke overnamekandidaten. Ik ben er altijd om te helpen.”

Nelson Piquet senior heeft inmiddels ontkent dat hij interesse zou hebben in het team. Ook Red Bull dat volgens geruchten de faciliteiten van het team in Zwitserland zou willen overnemen en zou willen samenvoegen met Scuderia Toro Rosso heeft interesse ontkent.

BMW heeft besloten de concorde-overeenkomst niet te ondertekenen, deze deadline verstreek gisteren. De FOTA-teams hebben echter laten weten compensatie voor het team toe te staan mocht het team alsnog worden gered. Dit betekent in de praktijk dat het team de komende drie jaar met een mogelijke nieuwe eigenaar alsnog aan de Grand-Prix mag deelnemen.

PG