Boete voor Ferrari

Ferrari is door de wedstrijdleiding in Duitsland met een boete van $ 100.000 vanwege het gebruik van teamorders. Ferrari gaat niet tegen de boete in beroep.

De wedstrijdleiding zal een rapport opmaken van het incident waarbij Felipe Massa Fernando Alonso voorblij liet gaan. Het rapport zal verzonden worden naar de FIA council die de zaak verder zal onderzoeken.

Ferrari ontkent dat het teamorders heeft gebruikt, volgens de Scuderia was het een beslissing van Massa om Alonso voorbij te laten.

“Wij gaven alleen de informatie aan Massa door dat hij langzamer was dan Alonso”, aldus teambaas Stefano Domenicali. “Wij geven deze informatie altijd, we hebben niet aan Massa gevraagd om plaats te maken voor Alonso.”

Massa gaf toe Alonso zelf voorbij te hebben gelaten:
“Ja het was mijn beslissing. Ik had problemen met de harde banden, zoals zo vaak dit seizoen. Het was beter om Alonso, die sneller was, voorbij te laten.”

De zaak krijgt in ieder geval een staartje, het zal voor de FIA echter niet makkelijk worden om aan te tonen dat Ferrari teamorders gebruikte.

(pg)