Bourdais in onzekerheid

[photo1]Sebastian Bourdais heeft in de Franse krant L’Equipe laten weten dat zijn toekomst in nevelen gehuld is. De 29-jarige Fransman wil graag in de Formule 1 bij Scuderia Toro Rosso blijven.

“De leiding bij Toro Rosso heeft geen haast met het nemen van een beslissing over mijn toekomst”, aldus Bourdais. “Ik heb diverse aanbiedingen van buiten de Formule 1 ontvangen, hier maak ik me zorgen over, zij hebben snel me antwoord nodig. Mogelijk komt er een tijd dat ik de verantwoordelijkheid moet pakken.”

Met deze uitspraak zet Bourdais Scuderia Toro Rosso onder druk. Bourdais is drievoudig Champcar kampioen en Amerikaan en nog steeds zeer gewild bij diverse internationale teams en raceklassen.

“Ik hoop dat ik een tweede kans krijg bij Toro Rosso”, aldus Bourdais. “Dit seizoen was zeker niet makkelijk voor me, sterker nog, het was één van de moeilijke uit mijn loopbaan. Ik heb nog geen echt goede indruk achter kunnen laten. De afgelopen Grand-Prix ging het beter, hopelijk is dat genoeg om een contractverlenging te kunnen afdingen.”

Als vervanger voor Bourdais wordt onder andere Takuma Sato genoemd. De Japanner die momenteel werkloos is testte onlangs al voor Toro Rosso.