Bourdais over toekomst

[photo1]Volgens Sebastian Bourdais is de race om de laatste stoeltjes bij Scuderia Toro Rosso een gevecht tussen geld en talent. De 29-jarige Fransman debuteerde dit jaar in de Formule 1 met Toro Rosso en wil graag bij het team blijven, hij heeft echter nog altijd geen duidelijkheid.

“Zolang het team nog geen solide financiele basis heeft voor volgend jaar zullen ze de coureurs niet vast leggen”, aldus Bourdais tegenover Formula1.com. “Het heeft geen zin een talentvolle coureur vast te leggen als je het geld hebt om de auto te laten rijden.”

Deze week testte Bourdais naast Sebastian Buemi en Takuma Sato voor het team, alle drie de coureurs liet een prima indruk achter.

“Voorlopig denk ik dat het nog wel even zal duren voordat er een beslissing gemaakt zal worden. Ik denk dat op dit moment geen enkele coureur geld op tafel kan leggen. En ik denk dat niemand voor vandaag of morgen voor elkaar kan krijgen. Iedereen met geld en talent is potentiële kandidaat voor Toro Rosso.”

“Ik heb begrepen dat van teambaas Franz Tost dat ik de nummer één kandidaat ben als het team geen twee goede coureurs met geld kan vinden. Het is namelijk niet goed om beide coureurs in een team te wisselen. Ik denk dat Tost voor Buemi en mij wil kiezen. Buemi behoort tot de Red Bull familie en ik heb geen geld, dus dat ligt vrij gecompliceerd.”

PG

Loading