Bourdais wil Formule 1 combineren met Le Mans

Sebastian Bourdais gaat zijn seizoen in de Formule 1 met Scuderia Toro Rosso zeer waarschijnlijk combineren met een deelname aan de 24 van Le Mans met Peugeot.

“Ik zal maandag bij Peugeot aanwezig zijn bij een persconferentie”, aldus Bourdais. “Als ik mee doe, dan doe ik dat om te winnen.”

Bourdais reed de 24 uur van Le Mans al zes keer, de laatste keer was in 2007 toen hij ook Champcar reed. Hij eindigde toen met Peugeot als tweede.

“Deze winter is voor mijn loopbaan de moeilijkste ooit geweest” aldus Bourdais. “In het begin vroeg Toro Rosso teveel sponsorgeld, na verloop van tijd daalden de eisen.”

“Mijn manager Nicolas Todt heeft van alles geprobeerd om sponsoren te vinden. Tevergeefs, niemand wilde instappen vanwege de wereldwijde kredietcrisis.”

“De situatie veranderde steeds. Toen de Formule 1 bekend maakte in 2009 goedkoper te worden verbeterden mijn kansen. Red Bull zal dit jaar ongeveer 100 miljoen goedkoper uit zijn door de kostenbesparingen die dit jaar al worden doorgevoerd.”

“Ik ben nooit persoonlijk geworden maar heb altijd gedacht dat ik niet meteen bevestigt werd vanwege het geld. Nu is het uiteindelijk toch allemaal goed gekomen. Het team en ik zijn beide blij dat we een tweede seizoen met elkaar in kunnen gaan.”

Loading