Branson over Formule 1 en Honda F1

Richard Branson heeft vandaag voor het eerst zelf gesproken over een mogelijke overname van het Honda F1 team. In een gesprek met BBC Radio liet de steenrijke Brit nog niet het achterste van zijn tong zien.

“Ik houdt van Formule 1”, aldus Branson. “Misschien zien we in de toekomst nog wel een Formule 1 auto van mijn bedrijf Virgin op het circuit.”

“Maar als we de Formule 1 in gaan moet er wel wat veranderen. De Formule 1 moet goedkoper worden voor teams en milieuvriendelijker. De Formule 1 moet ervoor zorgen dat er binnen afzienbare tijd op milieuvriendelijke benzine gereden moet worden.”

“De prijs om een Formule 1 te te runnen is op dit moment astronomisch hoog, dat is een probleem in de huidige economische situatie. De teams, en vooral de kleinere teams, moeten meer geld krijgen uit de Formule 1. Er moeten regels komen die ervoor zorgen dat de teams niet meer zoveel geld nodig hebben. Daarnaast moeten we er zeker van zijn dat Bernie Ecclestone de baas is.”

Over Honda F1 liet Branson zich op de vlakte:
“Ik kan hier weinig over zeggen, als al ik met Honda F1 in onderhandeling zou zijn, dan ben ik er zeker van dat er een clausule is die me verbiedt hier nu over te praten.”