Bridgestone introduceert nieuwe compound banden

[photo1]De Japanse bandenfabrikant Bridgestone zal aankomend weekend een nieuwe banden compound introduceren. Bridgestone levert banden aan Ferrari, Jordan, Sauber, British American Racing, en Arrows.

De afgelopen Grand-Prix in Spanje eindigde er vier coureurs die op Bridgestone rubber stonden in de top zes. Deze week testte alle zes de Bridgestone teams, voor Bridgestone was het taak om alle teams voor de testsessies van banden te voorzien.

Een moeilijke opdracht als je bedenkt dat de teams op zes verschillende locaties testen in vier verschillende landen. De banden werden echter netjes op tijd afgeleverd op de circuits in Portugal, Spanje, Engeland, en Italië. Alle teams kregen de kans om tenminste een set van de nieuwe compound banden te testen.

Bridgestone neemt de nieuwe compound mee naar Oostenrijk, ook neemt Bridgestone een aangepaste versie van de band mee waarmee Michael Schumacher in Spanje nog naar de overwinning reed.

De bandenfabrikanten nemen overigens relatief zachte banden mee, vooral de voorbanden zijn erg belangrijk. Op het circuit kennen de coureurs namelijk veel onderstuur, tevens zijn de curbstones dodelijk voor de voorbanden.

Slijtage is echter geen probleem, het hangt vooral af van de stevigheid van de band, deze mag niet teveel meegeven. Bridgestone denkt de juiste band te hebben en gaat opnieuw voor de overwinning.

Loading