Bruni out, Nederlander in?

[photo1]Het lijkt erop dat de dagen van Gianmaria Bruni bij Minardi zijn geteld. Volgens het Algemeen Dagblad ziet teambaas Paul Stoddart de Italiaan het liefst zo snel mogelijk vertrekken.

Bruni presteert slechts matig, viel de laatste 4 Grand-Prix uit, en kan niet met het team opschieten. Volgens de monteurs vraagt Bruni teveel van de bolide waardoor technische problemen zouden optreden. Daarnaast volgt de Italiaan orders van het team niet op en werkt hij slecht samen met de overige teamleden.

Voor 10 juni moeten de sponsoren van Bruni opnieuw aan Minardi betalen, het is maar de vraag of de sponsoren dit willen doen. Paul Stoddart heeft er in ieder geval een hard hoofd in. Een ding is in ieder geval duidelijk, mocht Bruni niet betalen dan kan hij zich niet langer Minardi coureur noemen.

Wilux directeur Ruud Wildschut is inmiddels tot een overeenkomst gekomen met Stoddart. Mocht Bruni daadwerkelijk niet betalen dan mag Wildschut zijn vervanger aanwijzen. Op het lijstje van de zakenman staan de namen van Jos Verstappen, Christijan Albers, Robert Doornbos, Ho-Pin Tung, en Giedo van der Garde. Opvallend is dat de naam Coronel ontbreekt, hij zou namelijk voor Minardi gaan testen.

“Ik ben boos op Coronel”, zo reageert Wildschut. ” De afspraak was dat hij Minardi-teamkleding met de sponsornaam van Wilux erop zou dragen. Dat doet hij niet. Hij kon een testrit ter waarde van 150.000 euro van me krijgen, maar kennelijk is een tegenprestatie te veel gevraagd.”

Wildschut heeft overigens ook met Justin Wilson en Ryan Briscoe gesproken. Wilux ziet echter liever een Nederlander instappen. Hij is namelijk niet tevreden over de publiciteit die hij in Nederland heeft gekregen. Vorig jaar stond Wilux zeer regelmatig via Jos Verstappen in de belangstelling, dit jaar is dit niet het geval. Daarnaast loopt het plan van Wildschut om sponsorruimte door te verkopen niet naar wens.

Een Nederlands bedrijf is echter geïnteresseerd om sponsorruimte van Wilux over te nemen mits er een Nederlandse coureur rijdt. Jos Verstappen en Christijan Albers hebben inmiddels vriendelijk bedankt. Verstappen richt zich op volgend jaar terwijl Albers zich op het DTM wil richten.

“Ik wil zo snel mogelijk met een aantal kandidaat-coureurs uit Nederland om de tafel”, zo verteld Wildschut. “Misschien is Ho-Pin Tung of Robert Doornbos een mogelijkheid.”

[photo2]Ho-Pin Tung en Doornbos hebben nauwelijks Formule 1 ervaring. Dit lijkt echter geen probleem te zijn, de Italiaanse Formule 1 renstal heeft het geld van Wilux namelijk erg hard nodig.

Loading