Bruni tekent bij Minardi

[photo1]European Minardi Cosworth heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Gianmaria Bruni in 2004 één van haar racecoureurs zal zijn. De 22-jarige Romein testte dit jaar voor Minardi en maakte daarbij een goede indruk. Daarnaast reed Bruni in het Europees Formule 3000 kampioenschap, waarin hij tweede werd.

“We hebben de kans gehad om Bruni te laten testen, hij heeft hierbij een goede indruk op ons gemaakt, ik ben dan ook blij dat hij in 2004 voor ons zal gaan racen”, aldus teambaas Paul Stoddart. “Het is een natuurtalent, ik weet zeker dat dit een nieuwe Formule 1 ster zal worden. Ik denk dat hij Fernando Alonso, Mark Webber, en Justin Wilson kan opvolgen.”

“Mijn droom is waarheid geworden, toen ik nog een kleine jongen was wilde ik al Formule 1 coureur worden”, aldus Gianmaria Bruni. “Mijn doel is om het team komend seizoen beter te maken, in het begin zal ik slechts één van de twintig coureurs zijn. Ik wil echter naar voren zoals andere Minardi coureurs in het verleden hebben gedaan. Ik wil Paul Stoddart graag voor deze kans bedanken.”

Bruni heeft de steun van een Italiaanse sponsor. Deze sponsor, die men niet bekend wil maken, is al sponsor van het team, en zal de sponsorbijdrage vergroten nu Bruni is aangenomen. Minardi zegt de tweede coureur zeer binnenkort bekend te maken.