Budget nieuwe teams niet toereikeind

De dit seizoen debuterende formule 1 teams zullen niet competitief genoeg zijn als ze het budget van 45 miljoen zullen blijven handhaven, aldus Bernie Ecclestone in het duitse blad Auto, Motor und Sport.

Ten tijde van de inschrijving voor nieuwe teams, had Max Mosley zijn plannen voor een budgetplafond net uiteengezet en daarin werd onder andere vermeld dat teams die een budget hanteerden van 45 miljoen euro, een (technisch) voordeel zouden krijgen ten opzichte van de ‘’big spenders’’. Onder aanvoering van Ferrari directeur Di Montezemlo is dit plan grotendeels weer herroepen en zullen alle teams onder dezelfde regels en technische reglementen deelnemen.

Volgens Ecclestone is nu wel duidelijk dat met een dergelijk bedrag geen competitieve auto kan worden gebouwd. Hij verwijst naar de testresultaten van de afgelopen weken. Daarin stonden de nieuwbakken formule 1 teams voornamelijk onderaan de tijdentabellen. Het Hispania Racing Team heeft nog geen enkele meter met de auto gereden en zal op het circuit van Bahrein zijn baandebuut maken.

(MP)