Buemi gaat Toro Rosso testen

[photo1]Sebastian Buemi mag volgende maand op het circuit van Jerez plaats nemen in een Scuderia Toro Rosso bolide. Volgens teambaas Gerhard Berger mag Buemi bewijzen of hij voor volgend jaar een stoeltje verdiend.

“We gaan testen met Buemi in Jerez”, aldus Gerhard Berger. “Het is een evaluatie voor volgend jaar. Mogelijk gaan we nog met meer coureurs testen, daar hebben we nu nog duidelijk oordeel over geveld.”

De Zwitser Buemi rijdt momenteel GP2 bij Trusten-Arden, in dit kampioenschap staat de coureur momenteel als vijfde geklasseerd. Buemi maakt al enige tijd deel uit van het talentenprogramma van Red Bull en testte ook al eerder in een Red Bull Formule 1 – bolide.

GP2 coureur Bruno Senna wordt ook al enige tijd nadrukkelijk met Toro Rosso in verband gebracht. De neef van wijlen Ayrton Senna heeft echter nog geen uitnodiging voor een test ontvangen. Volgens Berger heeft hij met Bruno Senna nog niet gesproken over een test.

“De ideale situatie voor ons zou zijn om een jonge debutant naast een ervaren coureur te hebben” zegt Berger in het blad Autosport.

Deze ervaren coureur zou de huidige Toro Rosso coureur Sebastian Bourdais kunnen zijn, maar zijn toekomst lijkt alsmaar onzekerder te worden. Als vervanger van Bourdais zijn de voormalige Super Aguri coureurs Takuma Sato en Anthony Davidson in beeld. Sato lijkt daarbij voorlopig de beste papieren te hebben.