Chandock krijgt test simulator Force India

Karun Chandhok zal later deze maand een test afwerken in de Formule 1 – simulator van Force India F1.

Bernie Ecclestone liet gisteren nog weten teleurgesteld te zijn in de rijderskeuze van Mallya. Mallya koos ervoor om Tonio Liuzzi in te zetten als vervanger van Fisichella. Volgens Ecclestone had Mallya beter voor zijn landgenoot Chandhok kunnen kiezen, dit zou een enorme promotie zijn voor de Formule 1 en Force India in India.

“Bernie heeft gelijk”, aldus Vijay Mallya. “Een coureur uit India zou de populariteit van mijn team en de Formule 1 in India enorm vergroten. Ik heb hier al over met Karun Chandock over gesproken en hij zal binnenkort in een simulator testen.”

“Maar ik ben totaal niet afhankelijk van coureurs uit India, ik wil de beste coureurs hebben. Chandock zal toch eerst echt een aantal GP2-races moet winnen voordat hij de Formule 1 in kan, ik zal hem dan de eerste zijn om hem een contract aan te bieden.”

Chandock testte al enkele malen voor Red Bull F1 maar scoorde dit jaar pas 10 punten in het GP2 kampioenschap, overwinningen en daarmee de Formule 1 lijken nog een brug te ver voor de Indier.

Loading