Chandock opent circuit Korea

Karun Chandhok heeft zaterdag 14 rondjes gereden over het nieuwe Yeongam circuit, dat op 17 oktober de gastheer is tijdens de Zuid-Koreaanse Grand Prix. Hardnekkige geruchten doen inmiddels al enige tijd de rondte dat de baan niet op tijd klaar zal zijn. Chandhok is echter optimistisch over het doorgaan van de race, al onderkent de coureur dat er nog een hoop werk moet worden gedaan.

“De gebouwen en pitboxen lijken allemaal klaar te zijn. De hoofdtribune ook. Er moeten nog wel tijdelijke tribunes bijgeplaatst worden omdat de permanente niet allemaal op tijd klaar zullen zijn”, aldus Chandhok die zijn rondjes reed in een RedBull wagen van vorig jaar. “Iedereen is pessimistisch, maar zo slecht is het niet.”

De organisatie heeft nog 7 weken om alles op orde te krijgen. Chandhok: “Iedereen die ik heb gesproken denkt dat alles op tijd klaar is. Het meeste werk hebben ze nog aan de baan zelf. De kerbs zijn nog niet klaar en de bovenste laag asfalt moet er nog op. Tevens moeten er nog heel wat hekken worden geplaatst. Maar al met al ziet het er niet zo slecht uit.”