City racing ook naar Moskou

[photo1]Organisator Rotterdam Racing is verheugd aan te kondigen dat het unieke City Racing autosportspektakel in 2008 haar grenzen heeft verlegd naar Rusland. Rotterdam Racing is de organisator achter succesvolle autosportevenementen als Bavaria City Racing en ING Racesalon. Op zondag 13 juli 2008 zal de binnenstad van Moskou het decor zijn van de eerste buitenlandse editie van het City Racing concept, zo bevestigde Rotterdam Racing vandaag.

Wereldwijde interesse
Sinds de eerste editie in 2005, toen genaamd Monaco aan de Maas, hebben diverse wereldsteden interesse getoond in het unieke City Racing concept. Moskou behoorde al sinds de eerste dag tot een van de serieuze kandidaten. Tijdens Bavaria City Racing 2007 waren enkele beleidsbepalers van de Russische hoofdstad aanwezig in Rotterdam. De grote massa mensen die op het evenement waren afgekomen maakten een dermate grote indruk dat direct na het evenement de plannen voor de Russische editie van het evenement al concreter begonnen te worden. Zowel de gemeente Moskou als het Kremlin hebben hun toestemming snel verleend om dit evenement te organiseren. Na de Olympische Spelen van Moskou in 1980 hebben de Russen lang moeten wachten op een grootschalig evenement. Een kleine drie decennia later zal het Russische volk in de hoofdstad getrakteerd worden op het unieke autosportspektakel Moscow City Racing.

Rook op het Rode Plein
Waar in Rotterdam de Willemsbrug centraal staat zal in Moskou het Rode Plein als decor dienen. De start en finish van de eerste editie van Moscow City Racing in Moskou is op het Rode Plein voor de bekende basiliek. Vanuit de paddock op het Rode Plein rijden de coureurs langs het Kremlin en de Moskou Rivier richting het ‘Bolsjoi Theatre Square’ om de toegestroomde bezoekers te trakteren op donuts, gierende banden en ronkende motoren. “Ik ben blij dat wij nu eindelijk het definitieve groene licht hebben gekregen en dat we het nieuws naar buiten kunnen brengen. Ik zie het al helemaal voor me, dat Formule 1-bolides voorbij het Kremlin rijden en de toeschouwers op het Rode Plein vermaken�, aldus Robert Heilbron, directeur van Rotterdam Racing B.V.

Moscow City Racing
Zondag 13 juli 2008 valt exact tussen de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannie en Duitsland. Binnenkort zal de organisatie bekend maken welke Formule 1-teams en coureurs een tussenstop zullen maken in Moskou voor het bijzondere evenement Moscow City Racing.

Loading