Column Carlo Van Dam: Afhankelijk van de techniek

[photo1]Van 15 t/m 17 Maart heb ik deelgenomen aan de 13e Tropheo Andrea Margutti die verreden werd op het circuit van Parma in Italië. Een jaarlijks evenement ter ere aan Andrea Margutti, een zeer groot talent die jaren geleden verongelukte op het circuit van Parma. Tijdens de rijderspresentatie werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Andrea en door de
speaker klonken emotionele woorden. Op zo’n momenten denk je ook aan de keerzijde van de racerij.
Voor mij zelf was het ook niet zo’n succesvol weekend, Na veel tegenslag in de kwalificatie en kwalificatie series door o.a. bandenproblemen kon ik mij in de halve-finale toch nog opwerken naar een 5e plaats. Maar vlak na de start in de finale viel ik door een carburateur probleem helemaal terug, ik
kon weliswaar mijn weg nog vervolgen en na 20 ronden finishte ik uiteindelijk op een teleurstellende 20e plaats, in die gevallen ben je gewoon heel erg afhankelijk van de techniek. Een wedstrijd om snel te
vergeten.

Onlangs heb ik op het circuit van Mariembourg in Belgë de nieuwe banden van Bridgestone getest die zullen worden gebruikt bij het Wereld Kampioenschap.
Op dit circuit heb ik namelijk op 2 juni ook de eerste ronde van het Wereld Kampioenschap Formule Super A. Ik denk zeker dat er verbeteringen zijn in de
nieuwe banden, ook motorisch hebben we het heel goed voor elkaar. Maar voor het zover is rijd ik eerst nog de 2e en 3e ronde van het Italiaans Kampioenschap, op het moment sta ik nu 7e in de tussenstand.

Ook het Formule 1 circus is weer volop bezig. Tijdens de GP van Brazilië hoefde ik zelf een keer niet te rijden dus heb ik de volledige race voor de buis gevolgd.
De spanning begon gelijk al in de eerste ronde tussen MS en JPM, ik denk als Montoya het iets rustiger aan had gedaan de eerste ronde dan had hij een hele goede kans gehad om de race te winnen, maar dat is achteraf gepraat. Ook was ik zeer onder de indruk van het Renault Team, als je ziet wat een
vooruitgang die hebben geboekt ten opzichte van vorig jaar, jammer dat Jarno’s motor kapot ging, maar dat gebeurt ook in de Formule 1.

Nog even een tip voor de deelnemers aan de Univé Noord F1 Grand Prix Quiz. Ik raad vooral Ralf Schumacher aan, omdat hij vorig jaar het ook super deed op Imola en hij zal dit jaar voorgoed uit de schaduw van z’n broer willen
komen. Ook verwacht ik veel van Jenson Button die het seizoen heel goed begonnen is en deze lijn zeker zal willen doorzetten.

Carlo van Dam

Loading