Column Carlo van Dam: even voorstellen

Hallo allemaal, voor de mensen die mij nog niet kennen; Ik ben Carlo van Dam, 15 jaar en Europees Kampioen Karting 2001.

Dit is mijn eerste column voor f1news.nl. Ik ga het komende jaar in mijn columns wat vertellen over mijn eigen carriere. In 2002 zal ik deelnemen aan het Wereldkampioenshap Formule Super A, met ondersteuning van RenaultF1. Ik heb namelijk enkele weken geleden een contract getekend met Renault die mij de komende jaren volledig gaan ondersteunen.

Op het moment is het heel rustig, het is namelijk nog niet duidelijk met welk team en kart ik zal rijden dit jaar en de eerst volgende race is pas weer in februari: De Lonato Winter Cup in Italië, een internationale race die elk jaar begin februari wordt gehouden. De hele wereldtop komt er naartoe om te kijken hoe ze ervoor staan. In 2000 wist ik hem al een keer te winnen in de klasse Junioren.

De wedstrijden om het Wereld Kampioenschap worden op de volgende circuits verreden:
31 / 05 – 02 / 06 Mariembourg (B)
28-30 / 06 Alahärmä – Mika Salo Circuit(FIN)
09-11 / 08 Braga (P)
06-08 / 09 Valence(F)
25-27 / 10 Muro Luccese – La Conca(I)

Ik besteed nu mijn tijd vooral in de sportschool en squas ik veel, om mijzelf lichamelijk voor te bereiden op het komende seizoen.

Ook het Formule 1 zeizoen 2002 begint weer in Maart. Met de nodige rijderswissels, het debuut van Toyota en het terugkeren van Renault zal er zeker weer een hoop gaan gebeuren. Ik hoop vooral dat Renault goed gaat scoren, met de vooruitgang die ze in 2001 hebben gemaakt met het Benetton team moet dit zeker gaan lukken.

Carlo van Dam

Loading