Coureurs klagen over baanoppervlak in Montreal

De Formule 1 coureurs hebben gisteravond en vanochtend aangegeven dat het baanoppervlak in Montreal zeer slecht is. Het zou de reden zijn waarom Trulli 3x spinde tijdens de kwalificatie en ook bocht 10 schijnt voor problemen te zorgen voor de coureurs.

Jarno Trulli: “De baancondities waren een ramp. Het asfalt werd met de ronde slechter. Ik weet niet waar het door komt maar ik kon na m’n eerste ronde niet meer sneller en ik spinde in Q2, zonder die spin zat ik misschien in Q3.”

Ferrari bevestigde dat de matige tijden van Raikkonen en Massa kwamen door de problemen in bocht 10 waar het baanoppervlak leed onder de warme temperaturen en daardoor afbrokkelde. Raikkonen: “Het is ongelovelijk hoeveel tijd we verloren in bocht 10. De baan begon al met afbrokkelen in Q1 ik kon geen enkele ronde de juiste lijn vinden. Ik begrijp niet hoe zulke dingen nou kunnen gebeuren. Misschien dat het asfalt vorig jaar niet goed gerepareerd is of dat het door het warme weer komt maar 1 ding is zeker. Het wordt een zware race morgen.”

De organisatie van het circuit Gilles Villeneuve is gisteren gelijk na het programma begonnen met het repareren van het baanopperblak.

Loading