Coureurs mogen weer betalen om te rijden

Met de komst van 4 nieuwe Formule 1 – teams volgend jaar lijkt op de periode van de zogenaamde “paydrivers” terug te komen. De nieuwe teams zijn namelijk hard op zoek naar geld en vragen daarom budget van de coureurs.

Bruno Senna lijkt vooralsnog het grootste budget te hebben, de Braziliaan kan meer dan 10 miljoen Euro op tafel leggen voor een stoeltje volgend jaar. Dit stoeltje zal waarschijnlijk van het nieuwe Spaanse team Campos zijn.

De runner-up in het GP2-kampioenschap, Vitaly Petrov, is ook een man met een grote zak geld. De 21-jarige Rus zou 15 miljoen Euro over hebben voor een Formule 1 – stoeltje.

Daarnaast hebben ook Lucas di Grassi (7 miljoen Euro) en Nelson Piquet (5 miljoen Euro) flinke budgetten. De Mexicaan Sergio Perez en Venezolaan Pastor Maldonado zouden ook miljoen budgetten hebben.

Bovenstaande coureurs zouden praten met Campos, Manor, en Lotus. Bij Lotus lijkt de Maleisier Fairuz Fauzy vrijwel zeker van en stoeltje terwijl ook Jarno Trulli wordt genoemd.

Verwacht wordt dat de nieuwe team lang wachten met het aanstellen van coureurs om de druk op de coureurs om zoveel mogelijk geld op tafel te leggen maximaal op te voeren. Overigens zullen de coureurs zich ook niet te snel laten vast leggen omdat de toekomst van enkele nieuwe renstallen naar verluidt nog onzeker is.