Coureurs Toyota onder druk

[photo1]Teambaas van Toyota, Ove Andersson, sluit niet uit dat hij Oliver Panis
of Cristiano Da Matta binnenkort zal vervangen door een andere coureur. Aan de andere kant zegt Andersson dat het ook mogelijk is dat Da Matta een contract voor de langere termijn krijgt aangeboden.

Een Britse journalist stelde aan Andersson de vraag of Toyota met een meer ervaren coureur dan de onervaren Da Matta dit seizoen beter uit verf zou zijn gekomen. Andersson antwoordde hierop het volgende:
“Ik denk het wel, maar wij hebben als team ook nog niet veel ervaring, dat kan ik Da Matta niet aanrekenen. Toyota beloofde Da Matta, dat als hij de CART titel zou binnenhalen, dat hij dan Formule 1 zou mogen rijden. Da Matta wilde dat erg graag, hij moet nog erg veel leren, maar dat moeten wij allemaal.”

[photo2]”Het kan alle kanten op, we zien wel hoe de situatie zich ontwikkelt. Momenteel liggen alle opties open. Ik ben op dit moment niet blij met de prestaties van ons team, we moet beter kunnen. We werken eraan, maar ook op rijders gebied kunnen er dingen veranderen, we kunnen onze rijders niet blijven belonen.”

Hiermee geeft Andersson aan dat de posities van Da Matta en Panis allerminst zeker zijn. Volgens geruchten is Toyota ook in gesprek met Ralf Schumacher. Vorig jaar voerde de Jos Verstappen ook enkele gesprekken met Toyota, mogelijk komt de Nederlander nu opnieuw in beeld bij het Japanse concern.

Loading