Dagen Piquet bij Renault lijken geteld

De dagen van Nelson Piquet bij Renault F1 lijken geteld. Nadat Flavio Briatore de race van zijn coureur in Hongarije, na het uitvallen van Fenando Alonso, vroegtijdig verliet krijgt Piquet nu ook aan een bak kritiek over zich heen.

“Dit is het tweede seizoen van Piquet in de Formule 1”, aldus Briatore in Autosprint. “Om eerlijk te zijn had ik er meer van verwacht. Natuurlijk heeft hij wat minder getest dan Alonso, maar Mark Webber heeft door zijn beenbreuk toch ook minder gederen dan Sebastian Vettel?”

“Kijk dat Fernando sneller is, daar kan ik mee leven. Maar een verschil van 0,7 seconde zit echt niet alleen in de auto. Was het maar zo, dan was Alonso wereldkampioen geworden.”

“Van grote significante verschillen tussen de auto’s van Alonso en Piquet is geen sprake. Maar als een coureur langzamer is dan ligt het altijd wel ergens aan, er liep een spin over het rechte stuk, er zat een vlekje op de zonnebril van een toeschouwer, noem het maar op.”

Nelson Piquet reageerde meteen op de kritiek: “Flavio is een zakenman, hij snapt niets van Formule 1. Hij is een manager maar als teambaas heeft hij geen respect voor me.”

“De vergelijk met Mark Webber is niet eerlijk, hij rijdt sinds 2001 en heeft veel ervaring op gedaan. Ik ben juist ingestapt op een moment waarbij het testwerk steeds meer is beperkt.”

“Ik moet strijden tegen Alonso en Briatore, ik ben de eerste om toe te geven dat Alonso een fantastisch coureur is. Ik ben de eerste om toe te geven als ik minder presteer, maar als Flavio daar niks van wil weten… wat moet ik dan?”

Inmiddels lijkt het zo goed als zeker dat Romain Grosjean Nelson Piquet de volgende race zal vervangen. Grosjean, die een goede indruk maakt in het GP2, heeft al laten weten klaar zijn om in te stappen.

Loading