Davidson blijft derde rijder Honda

Het Honda Racing F1 Team heeft zojuist bekend gemaakt dat Anthony Davidson de derde rijder voor het aankomende Formule 1 seizoen wordt. De 26-jarige Davidson, die al sinds 2001 deel uitmaakt van het team, completeert hiermee de line-up voor de raceweekenden voor het Honda Racing Team. Davidson zal samen met de racecoureurs Jenson Button en Rubens Barrichello ieder Grand Prix weekend in actie komen.

Anthony Davidson zal de vrijdagtests voor de Grand Prix’ voor zijn rekening nemen, net als de ‘gewone’ testdagen gedurende het jaar. Ook zal hij stand-by staan tijdens de Grand Prix weekenden, mocht een van de vaste rijders niet kunnen rijden.

Dit jaar zal het vijfde jaar worden van Davidson bij het team. Na drie seizoenen test- en reserverijder te zijn geweest, maakte werd hij in 2004 derde rijder, waar hij tijdens de vrijdagtrainingen voor de races bijna altijd voorin te vinden was. Na het goede seizoen 2004, mocht het team in 2005 geen derde rijder meer inzetten op de vrijdagen. Voor Davidson betekende dit dat hij zich weer volledig kon richten op het testwerk buiten de Grand Prix weekenden om.

“Ik kijk heel erg uit naar de start van het nieuwe seizoen met het team dat nu door het leven gaat als Honda Racing F1 Team. Ik heb vijf jaar plezier gehad met het team, waarin ik een positieve bijdrage tot de ontwikkeling heb geleverd,” aldus Davidson.

“Mijn beslissing om bij Honda te blijven is de goede, zonder twijfel,” vervolgt Davidson. “Honda is voor de lange termijn verbonden aan de Formule 1, en zijn absoluut helemaal gefocust op het winnen van het wereldkampioenschap. Hoewel ik liever zou racen in 2006, is dit voor mij de beste optie. Voor de komende weken hebben we een zeer intensief testprogramma om ons optimaal voor te bereiden op het komende seizoen, wat een spannend seizoen lijkt te worden.”

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading