Davidson niet naar Minardi

[photo1]Anthony Davidson zal volgend seizoen niet voor Minardi uitkomen. Davidson bevestigde dit vandaag op het circuit van Barcelona waar hij voor British American Racing test.

“Ik moet vijf miljoen Euro op tafel leggen om voor Minardi te kunnen racen” aldus Davidson. “Ik kan dit geld niet bij elkaar krijgen, en het geld is het trouwens helemaal niet waard. Ik ga niet betalen voor een stoeltje, dat ga ik nooit doen.”

Davidson kwam dit seizoen twee maal voor Minardi in actie, bij de Grand-Prix van België en Hongarije maakte de Brit indruk maar kwam beide keren niet aan de finish.

“Ik ben ook in gesprek met Jordan maar dat lijkt te zijn afgedaan. Hier komt het denk ik ook op het geld aan, ze vinden me goed, maar ik betaal niet. De Verenigde-Staten was ook een optie, maar ik wil niet in het IRL kampioenschap rijden.”

Davidson testte al voor KOOL racing in het CART kampioenschap, KOOL racing stapte echter over naar IRL. Davidson heeft hier geen interesse in en sloeg het aanbod dus af.

[photo2]”Ik test volgend jaar opnieuw voor British American Racing, dat is alles wat ik ga doen. Ik heb het geaccepteerd dat Button een stoeltje heeft gekregen bij British American Racing, ik ben ervan geschrokken, maar zoals ik al zei ik heb het inmiddels geaccepteerd.”

Davidson en Button zijn geen grote vrienden, van jongs af aan bestrijden beide coureurs elkaar al op en naast de baan. Beide coureurs pakten drie keer de Britse karttitel. Button maakte vervolgens snel carrière en kwam in de Formule 1 terecht. Bij de Davidson ging het langzamer, Davidson heeft vooralsnog maar twee Grand-Prix gereden bij het zwakste team van het veld.

Volgens jaar moet Davidson zijn voormalige concurrent helpen, Davidson is inmiddels al bezig voor Button. Alle DATA die Davidson nu verzameld worden volgend jaar immers gebruikt door Jenson Button.