De Ferran nieuwe teambaas B.A.R?

[photo1]Waarschijnlijk zal de 37-jarige Gil de Ferran de nieuwe teambaas van B.A.R worden. De huidige positie van de teambaas van B.A.R, Nicky Fry, staat zwaar onder druk. Tot op heden heeft het Britse team dit jaar de eindstreep van een race nog niet gehaald, daarnaast komt het team veel snelheid tekort.

Vorig jaar presteerde B.A.R sterk en kon het strijden met de topteams. Honda wilde dit seizoen de stijgende lijn doortrekken, dit lijkt dit jaar al vrijwel zeker niet te gaan lukken. Fry wordt daarvoor door Honda verantwoordelijk voor gehouden. Fry staat pas enige maanden aan het roer van B.A.R. Eind vorig jaar moest Dave Richards ook al vertrekken. Richards was zeer succesvol bij B.A.R maar Honda wilde liever een andere teameigenaar.

De Ferran is overige geen onbekende naam. Als coureur won hij in 1992 het Britse Formule 3 kampioenschap, in 2000 en 2001 het CART kampioenschap, en in 2003 de Indianapolis 500. Tot op heden heeft de coureur nog geen ervaring in het leiden van teams.

Eind 2003 is De Ferran gestopt als coureur, sinds die tijd geeft hij commentaar voor Amerikaanse IRL wedstrijden voor een Amerikaanse TV-zender. De afgelopen dagen werd hij al bij het team van B.A.R gesignaleerd.

B.A.R en Gil de Ferran willen beiden geen commentaar geven op de geruchten. Gisteren maakten de grote Britse kranten al melding van het nieuws. Volgens deze kranten zou B.A.R Gil de Ferran spoedig presenteren.

Update
Inmiddels heeft B.A.R officieel bekend gemaakt dat Nick Fry is vervangen door Gil de Ferran. Fry is teruggezet in een functie waarbij hij enkel zal leiding hebben op de B.A.R fabriek in Engeland. Later vandaag zal B.A.R zeer waarschijnlijk een persconferentie geven waarbij tekst en uitleg zal worden gegeven.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading