De Ferran per direct weg bij Honda

Gil De Ferran heeft met onmiddelijke ingang zijn contract met Honda ontbonden. Dat maakte Honda vandaag in een persbericht bekend.

“In overleg met het Honda Formule 1 team zal Gil De Ferran zijn taken als sportief directeur bij Honda per direct neerleggen

Nick Fry: “Ik ben erg teleurgesteld dat Gil het team verlaat. Sinds hij in 2005 bij het team kwam is de relatie altijd positief geweest. Maar een Formule 1 team is een puzzel en de stukjes moeten precies in elkaar passen. We hopen dat Gil erg dicht betrokken wil blijven met de Honda familie.”

Gil De Ferran: Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld dat ik de Honda familie ga verlaten. Ik heb verschrikkelijk veel respect voor het team. Mijn beslissing was zeker geen makkelijke. Ik kwam naar het team met een duidelijk doel en dat doel is niet behaald. Ik wil iedereen binnen het team bedanken en ze veel succes wensen in de toekomst”

Gil De Ferran was als coureur al zeer succesvol met 2 Champcartitels en won de Indy 500 van 2003.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading