De gele Jordan word blauw

[photo1]De gele kleur van het Jordan Formule 1 team zal volgend jaar definitief uit de Formule 1 verdwijnen. Jordan dat is overgenomen door Midland zal volgend jaar de Russische driekleur gaan dragen.

De Russische driekleur die uit de kleuren wit, blauw, en rood bestaat. De bolides van Midland zullen voornamelijk de kleur blauw gaan dragen. De nieuwe auto van Midland word momenteel in Italië door de chassisfabrikant Dallara ontwikkelt. Grote vraagteken is met wat voor motorenfabrikant Midland volgend jaar zal samenwerken, het team voert momenteel gesprekken met Toyota en Ferrari.

De versnellingsbak van de nieuwe Midland bolide zal nog wel door het personeel van Jordan in Engeland worden ontwikkelt. In Engeland vreest men wel dat een groot deel van het oude Jordan personeel zal worden ontslagen. Midland F1 heeft namelijk een sterke binding met Rusland en het Italiaanse Dallara. De vrees is dan ook dat de werkgelegenheid naar Italië zal worden verplaatst en op de langere termijn ook naar Rusland.

Opvallend is wel dat de Jordan’s nog steeds niet veel sponsoren hebben. Midland liet begin dit jaar weten snel enkele Russische en Canadese sponsoren te presenteren maar dat is tot op heden nog niets van te merken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading